KLEINSCHALIGE FOKKER LABRADORS


over ons:

 

wij zijn een gezin met 4 kinderen van 2,8,15,16 jaar oud, 2  sphynxen en een hamster.

In 2011 kregen wij onze eerste labrador, een bruine Dino,omdat ik veel reactie kreeg op zijn uiterlijk was ik een show gaan lopen, hier werd hij 4e uitmuntend waardoor mijn passie voor dit doen groeide en mijn wens om ooit zelf een nestje te fokken ook. Het ras is geweldig met kinderen zeker voor kinderen met een beperking, hier plukte wij de vruchten van. We liepen wat shows af en dino deed het super.Toen Dino 7 maanden was namen wij er een teefje bij, een geweldig fokker Beautiful hunter heeft ons enorm geholpen, ze had liefde voor haar honden en was kleinschalig. Maar vooral in de jachtlijnen zo geheten Cera deed het dan ook iets minder op shows omdat de grote robuuste voorkeur genoten van keurmeesters.

Dino bleek helaas HD EN Ed te hebben en hebben wij hem laten helpen zijn mannelijkheid kwijt te raken, mijn droom viel even in duigen. Maar daarintegen was Cera zo gezond als een vis, alle gezondheids uitslagen waren keurig maar ook dna vrij van alles. Dan deed ze het op show wat minder maar wat een geweldige hond gezond maar ook zo gehoorzaam. Cera is onze stammoeder en heeft in 2016 haar eerste nest gekregen van maar liefst 11 pups. Een geweldige moeder en fantastische hond.  We zijn kleinschalig en fokken hooguit 1 nest per jaar. Onze honden leven in huis en gaan ieder dag lekker naar de polder, we hebben dus echt opgevoede huishonden.

PUPKOPERS:

Opvoeding: noodzaak
Wanneer u van plan bent een Labrador Retriever aan te schaffen, is het raadzaam u vooraf goed te oriënteren. De Labrador Retriever staat bekend als een plezierige, vriendelijke en makkelijke hond. Maar bedenk dat ook een Labrador moet worden opgevoed en dat opvoeding tijd kost! Zeker het eerste jaar.

De Labrador Retriever is een jachthond. Dat betekent, dat de wil om voor u te werken (iets voor u te doen) bij de meeste pups aangeboren is. Bovendien is een Labrador een gezelligheidsdier dat graag bij u in de buurt is. Ook wanneer de hond volwassen is, zult u elke dag voldoende tijd voor hem moeten reserveren om:

  • Hem uit te laten.
  • Hem te verzorgen.
  • Hem aandacht te geven (een spelletje, de hond laten apporteren of iets dergelijks)
  • Hem op te voeden/te trainen

Wanneer u (beiden) buitenshuis werkt, kan dat betekenen dat uw Labrador Retriever uren achtereen alleen thuis is. Als uw hond onvoldoende is uitgelaten kan hij zich gaan vervelen. En dat kan leiden tot gedragsproblemen. Het is beslist niet genoeg om de hond steeds maar weer zijn behoefte even snel ‘in de goot’te laten doen: Labradors zijn actieve honden die dagelijks een flink stuk moeten kunnen lopen.

Natuurlijk kunnen ze –zeker als ze volwassen zijn- best een tijdje alleen zijn, maar het is niet goed voor de ontwikkeling van een hond en de band met de baas, als de hond min of meer dag na dag aan zijn lot wordt overgelaten en tussendoor alleen maar snel zijn behoefte mag doen.

‘Leuk voor de kinderen’ is beslist onvoldoende reden om een Labrador aan te schaffen. Dat is wel zo, maar kinderen worden groter en krijgen na verloop van tijd andere interesses en verplichtingen. Een gezonde Labrador Retriever wordt gemiddeld 11 à 12 jaar!
U zult bereid moeten zijn de verantwoordelijkheid voor de hond zelf op u te nemen. Uw Labrador is uw aandacht dubbel en dwars waard en van een goed opgevoede kameraad kunt u zijn leven lang genieten.

Opgroeiende pups mogen niet worden overbelast. Ga niet eindeloos met een jonge hond wandelen, laat de pup niet spelen met wilde honden en til uw pupje uit de auto. De botten bestaan nog uit kraakbeen de eerste tijd. En: geef alleen kwaliteitsvoer met een aangepast calcium-gehalte.

wij werken met een koopcontract, wij zorgen ervoor dat de honden gefokt zijn op een zo verantwoordelijk mogelijke manier en volgens de regels van de rasvereniging LKN en zijn hier lid van.

ook zijn we lid van het NLV

wij houden graag contact met onze pupkopers.